Product registration Contact
Tips and tricks
Aanbevolen onderhoudsprocedure

1. Borstelen
Indien mogelijk, klik het snijmes van de machine om het te reinigen.Verwijder haartjes en vuil door het snijmes voorzichtig schoon te borstelen. Gebruik de Easy Cleaning (zie video hieronder) knop om haar tussen de snijtanden te verwijderen (knop indrukken).
Borstel achtergebleven haar uit de binnenkant van de machine en de behuizing. 
Klik het snijmes er weer op en zet de machine aan. 

 

2. Blade Ice
Gebruik nu Blade Ice om de achtergebleven haarresten tussen de mes en blad weg te blazen. Blaas tussen het mes en het blad van links naar rechts, en van rechts naar links terwijl de machine aanstaat.

 

3. Cleaning Spray
Zet de machine uit en spray de Cleaning Spray 1x op het blad en 1x op de tanden. Laat deze even opdrogen en zet daarna de machine weer aan.

 

4. Olie
Oliën maximaal 5 druppels met de daarvoor bestemde Wahl- of Moser-olie op de volgende plaatsen: links, midden en rechts een druppel op de tanden, plus aan beide zijkanten een druppel, laat de machine nog 10 seconden lopen zodat de olie zich kan verdelen.
Verwijder de olieresten van de tondeuse en het snijmes met een zachte schone doek, bijvoorbeeld een tissue.

Gebruik van WAHL Olie

Heeft u een tondeuse of trimmer met of zonder snoer van WAHL of MOSER?

En vind u dat de accu te snel leeg is, het motortje weinig power heeft, het snijblad snel heet wordt of slecht snijd?  Dit heeft 9 van de 10 keer te maken met weinig of slecht onderhoud.

 

Gebruik van onderstaande producten hebben de volgende voordelen:

1.       Het voorkomt bovenstaande klachten

2.       Het verlengt de levensduur van uw apparaat

3.       Minder slijtage van uw mes en blad

 

De speciaal ontwikkelde olie voor WAHL en MOSER tondeuse en trimmer snijbladen is dun en vloeibaar en niet vettig t.o.v. andere oliën.  Hierdoor is het contact tussen boven- en ondermes optimaal, blijven de haren niet plakken en komen zo niet tussen de messen (wat happen en trekken veroorzaakt). Het verlaagt de weerstand en beïnvloedt de snijcapaciteit positief.

Het vertraagt het slijtageproces en de messen blijven beduidend langer scherp. Slecht geoliede snijbladen veroorzaken meer lawaai, verhoogde trillingen en verhoogde slijtage aan motor, accu en andere bewegende delen.
Zien hoe het officieel hoort? Kijk op www.youtube.com  ‘’ Onderhouden van een WAHL Moser tondeuse Maintaining a Clipper ‘’

Gebruik van WAHL Blade Ice spray

Voor optimaal onderhoud gebruikt u naast WAHL olie ook de WAHL Blade Ice! WAHL Blade Ice is speciaal ontwikkeld voor WAHL en MOSER tondeuse- en trimmer snijbladen. Afhankelijk van de intensiteit van gebruik gebruikt u na elke behandeling, maar in ieder geval dagelijks, de Blade Ice spray om de haren tussen het mes en het blad te verwijderen. Het is de snelste manier om uw snijmes te reinigen en is geschikt voor scheermachines, tondeuses en trimmers. Gebruik de Blade Ice spray terwijl het snijmes in beweging is.

 

Waarom WAHL Blade Ice gebruiken?

1.       Directe afkoeling

2.       Licht smerende werking ( oliën met Wahl olie blijft noodzakelijk)

3.       Reinigende werking

4.       Preventieve werking op roestvorming

5.       Verlenging levensduur snijmes

 

Zien hoe het officieel hoort? Kijk op www.youtube.com “WAHL Blade Ice clean blade in less than 10 sec”.

Wist je dat...?

Regelmatig duikt de vraag op hoe het kan dat de Wahl snoer tondeuses zo lang mee gaan.

 

De in het schoolpakket aangeschafte tondeuse is na 20 jaar regelmatig nog steeds in gebruik.

 

Het geheim zit in de elektromagnetische vibrerende motor.

 

De aanwezige aandrijfarm wordt door een spoel aangedreven en deze is nauwelijks aan slijtage onderhevig. Doordat deze arm in de lucht vibreert en geactiveerd wordt door een magnetisch veld hoeft er geen gebruik te worden gemaakt van onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage. Met de aanwezige verstelhendel aan de zijkant van de tondeuse kan het  snijmes afgesteld worden voor de juiste kniplengte.

 

De ervaring leert dat door deze techniek  bij juist onderhoud zonder problemen jaren gewerkt kan worden met een Wahl machine die gebruik maakt van deze techniek.

Comments, questions?

We value your feedback!