Product registration Contact
Garantie
Garantievoorwaarden

1. WAHL Nederland B.V. verleent op al haar kleine elektrische apparaten een garantie van 2 jaar op alle, niet aan slijtage onderhevige, apparaatcomponenten.
Op de tondeuses en trimmers van Wahl en Moser geven we ook 2 jaar garantie op de motoren en accu's tenzij anders beoordeeld door onze eigen technische dienst. De rechten uit deze garantie gelden naast de wettelijke en/of contractuele garantieclaims die de klanten overstaan van de betreffende verkoper zijn verleend.

 

2. De tweejarige garantieperiode (voor de eindgebruiker) start op de dag van aanschaf van het apparaat. Het moment van de overdracht is door indienen van het bewijs van aankoop zoals kassabon, rekening, afleveringsbewijs of dergelijke te bewijzen.

 

3. Gebreken die binnen de garantieperiode optreden en die ons binnen de drie weken na hun optreden schriftelijk worden gemeld, worden door ons, onder voorbehoud van punt 4 uit deze Garantievoorwaarden, zonder berekening van kosten verholpen. De reparaties dienen op onze service afdeling, in onze fabriek of in een door ons geautoriseerd verkooppunt te worden verricht. Uit deze garantie vloeien geen verder reikende rechten voor de klant.

 

4. Op gebreken die het gevolg zijn van overmatige belasting, ondeskundige behandeling en onderhoud of die zijn ontstaan door het niet in acht nemen van de gebruiksaanwijzing, is deze garantie niet van toepassing. Hetzelfde geldt voor gebreken die door normale slijtage van aan slijtage onderhevige onderdelen ontstaan (bijv. scheerfolie, aandrijfcomponenten, snijsets, opsteekborstels, batterijen resp. accucellen).

 

5. Door het leveren van garantieprestaties wordt de garantieperiode niet verlengd.

 

6. De onderdelen die in het kader van garantieprestaties worden vervangen, worden onze eigendom.

 

7. Als op onrechtmatige wijze gebruik wordt gemaakt van onze klantenservice, gaan de kosten die zijn ontstaan ten laste van de klant.

 

Slijtende delen vallen niet onder de garantie
Slijtende delen vallen niet onder de garantie tenzij anders beoordeeld door onze eigen technische dienst.
Met slijtende delen bedoelen we de onderdelen die bij normaal gebruik slijten en bij intensief/extreem gebruik of slecht onderhoud ook sneller kunnen slijten bijvoorbeeld het snijmes.

 

Een snijmes snijdt of snijdt niet in het begin
Een snijmes die direct uit de verpakking niet goed snijdt zal retour moeten komen en er dient dan gecommuniceerd te worden met onze Technische Dienst.
Een snijmes dat na een X aantal draaiuren niet meer snijdt is waarschijnlijk de oorzaak vallen, stoten of niet oliën/onderhoud tijdens intensief gebruik.
Eventuele omruil of creditering geschiedt pas na ontvangst en na goedkeuring van onze Technische Dienst.

 

Gelieve het te repareren apparaat zo compleet mogelijk in te leveren.
Met name draadloze apparaten graag aanleveren met bijbehorend laadstation, laadsnoer of stekker trafo.
Het komt helaas regelmatig voor dat niet de klacht in de tondeuse of trimmer zit maar in het laadsysteem.

Technische dienst:

 

Wahl Nederland BV
Engelenburgstraat 36
7391 AM Twello

 

Maurice: 0571-268368

 

service@wahl.nl

Comments, questions?

We value your feedback!