Product registration Contact
Onderhoud
Houd uw tondeuse en trimmer in topconditie!

We vinden het belangrijk dat u lang kunt genieten van uw Wahl tondeuse of trimmer, daarom willen we het belang van regelmatig onderhoud benadrukken.

 

Heeft u een Wahl tondeuse of trimmer en vindt u dat de accu te snel leeg loopt, de motor te weinig kracht heeft of het snijblad te snel heet wordt of slecht snijdt? Dan heeft dit in negen van de tien gevallen te maken met te weinig onderhoud.

 

Het is belangrijk om na elke paar knipbeurten, of na het knippen van vochtig haar, is het belangrijk de snijbladen te reinigen en overtollig haar goed te verwijderen, en de snijbladen te oliën met Wahl Clipper Oil. De Wahl Clipper Oil wordt standaard bij Wahl producten meegeleverd. Dit voorkomt de eerder genoemde klachten, zorgt voor minder slijtage van uw mes en snijblad en het verlengt de levensduur van uw apparaat.

 

Het onderhouden van uw tondeuse of trimmer is heel eenvoudig, als u wilt weten hoe kijk dan een van de onderstaande filmpjes.

 Tondeuses

 

 

 Trimmers

 

De speciaal ontwikkelde Wahl Clipper Oil, is dun, vloeibaar en niet vettig t.o.v. andere oliën. Hierdoor is het contact tussen de snijmessen optimaal. Zo blijven de haren niet plakken, waardoor ze niet tussen de messen komen (dit is vaak de oorzaak van happen en trekken). Door de verminderde weerstand op de messen, heeft dit een positieve invloed of de snijcapaciteit van uw apparaat en vertraagt dit het slijtage proces van de messen en blijven ze langer scherp.

 

Slecht geoliede snijbladen veroorzaken meer lawaai, verhoogde trillingen en verhoogde slijtage aan de motor, de accu en andere bewegende onderdelen.

 

Maak daarom uw apparaat regelmatig schoon, en gebruik een paar kleine druppeltjes Wahl Clipper Oil om ervoor te zorgen dat uw apparaat zo lang mogelijk mee gaat.

Wahl Clipper Oil (Art. No. 03310-1102)